HR Update: de evolutie waar Netwerk in zit 

Netwerk is constant in evolutie. We werken elke dag samen om klaar te zijn voor de toekomst, één verbetering per keer. De afgelopen maanden werd de volgende horde in dat traject genomen: welzijn. Met de lancering van mooie initiatieven zoals het Fit Bonus project, de introductie van de vernieuwende ziekteverzekering ALAN, en een uitgebreid opleidingsplan, zet Netwerk de toon voor de bedrijfscultuur van de komende jaren. Deze cultuur is geworteld in de overtuiging dat de gezondheid, het geluk en de ontwikkeling van medewerkers de ruggengraat vormen van elk succesvol bedrijf. In dit artikel duiken we even heel diep in de HR-kern van Netwerk. Samen met Ine lichten we de drie initiatieven uit die zowel een positieve invloed hebben op de persoonlijke en professionele groei van alle Netwerkers, als op de werkomgeving.

 

De Fit Bonus: Gezondheid Bevorderen op de Werkvloer

Centraal in Netwerks nieuwe aanpak staat de Fit Bonus. Een experimenteel initiatief dat zowel de fysieke als de mentale gezondheid van op de voorgrond plaatst. Dit project biedt een reeks activiteiten en hulpmiddelen aan die gericht zijn op het verbeteren van het algehele welzijn. Medewerkers worden uitgenodigd en aangemoedigd om deel te nemen aan verschillende uitdagingen en workshops. Zo komen fitness, stressbeheersing en mentale veerkracht aan bod.

 

De Introductie van Ziekteverzekering ALAN en Zijn Voordelen

Een andere belangrijke pijler in de benadering van werknemerswelzijn is de introductie van de nieuwe ziekteverzekering ALAN. Deze verzekering biedt unieke voordelen die verder gaan dan de traditionele dekking, zoals we die bij KBC hadden. Uitgangspunt is een eerder preventieve aanpak. Wat opvalt is de inclusie van psychologische zorg en voedingscoaching. Deze coaching maakt deel uit van de holistische benadering van gezondheid. Bovendien maakt ALAN het met de online doktersdienst voor alle medewerkers gemakkelijker om toegang te krijgen tot medische zorg.

 

 

Opleidingsplan binnen Netwerk: Kansen voor Ontwikkeling

Het opleidingsplan biedt medewerkers de mogelijkheid om hun vaardigheden en kennis uit te breiden. Binnen de huidige functies en daarbuiten. Met de steun van zowel sectorale als federale initiatieven creëren we een omgeving waarin levenslang leren en professionele ontwikkeling worden aangemoedigd. Zo draagt Netwerk bij aan de persoonlijke voldoening van de werknemers en ondersteunt tegelijkertijd de groei en innovatie van het bedrijf.

Netwerkers kunnen elke opleiding volgen die Cevora aanbiedt. De meer specifieke opleidingen (safety, heftruck,… ) bespreek je altijd eerst met je accountmanager.

 

Het Belang van Preventie en Gezonde Gewoonten

In de podcast gaan Ine en Wannes nog wat dieper in op hun eigen kijk op gezondheid, leven en werken. Bewust zijn en af en toe iets nieuws proberen zoals intermittent living en je comfortzone uitdagen, zijn slechts enkele voorbeelden van hoe Ine en Wannes zelf streven naar een duurzame en gezonde werkomgeving.

Beluister het volledige gesprek in de Netwerk Podcast!

Om de daad bij het woord te voegen, wandelden Elke en Dee Dee samen de Abdijentocht.

Netwerk NV

BE 0860.110.183
TEL +32 3 237 25 37

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Vacatures in België >>

NETWERK TECHNICAL STAFFING BV

NL 852.713.770 B01
TEL +32 483 47 75 83

Wilgenbos 14 - 20
3311 JX Dordrecht

KvK nummer: 57738025

Vacatures in Nederland >>

over netwerk

We zijn steeds op zoek naar de mens in de klant, de sollicitant en de collega. Dit trekt mensen aan met ambitie. Onze professionals zijn nieuwsgierig, trots, behulpzaam en ook een beetje zelfkritisch, vooruitdenkend, vriendelijk, klantgericht en fatsoenlijk.

Altijd meteen op de hoogte?
Schrijf je in op de nieuwsbrief!