Elke, jouw vertrouwenspersoon

Stel je voor dat je zorgen of vragen enkel bij de leidinggevende kwijt kunt.
Wat als je een probleem hebt met je leidinggevende? Da’s niet ideaal, toch?
Om alle drempels weg te nemen, werd in de jaren ’80 van vorige eeuw de rol van vertrouwenspersoon in het leven geroepen.
Toen vooral gericht op het wegwerken van seksuele intimidatie van vrouwen, nu heel breed inzetbaar.

Waarom een vertrouwenspersoon?

Kan je je voorstellen dat je bij persoonlijke problemen of vragen liever niet bij je leidinggevende aanklopt? Bij conflicten of problemen met je collega’s of zelfs je leidinggevende, kan de drempel hoog liggen om dit aan te kaarten bij je hiërarchische meerdere. En toch hebben sommige werknemers geen andere optie, met een intimiderend of, erger nog, geen gesprek tot gevolg. Vaak ontstaat er een ongemakkelijk gevoel wanneer je je hart moet luchten bij je leidinggevende.

Wanneer er problemen zijn op het werk (pesterijen, seksuele intimidatie of conflicten), durven werknemers dit niet altijd aan te kaarten. Ze blijven werken met de huidige problemen zonder een gepaste oplossing, met alle problemen van dien: depressies, burn-out, van job veranderen,… Om dit te verminderen en op te lossen, is er een nieuwe functierol ontstaan, een vertrouwenspersoon.

In ons streven naar “always a great job”, is er intern hard gewerkt aan de opleiding van medewerkers. Neem bijvoorbeeld Elke. Management Assistant volgens haar functietitel, manusje-van-alles volgens haar bedrijvigheid. Na 10 jaar dienst kent zij de organisatie en de mensen door en door. De aanspreekbaarheid van haar persoon en de alom geprezen integriteit maken haar dé geknipte vertrouwenspersoon. Informeel nam ze die rol al op, maar dankzij de juiste training en certificatie kan je nu ook officieel bij haar terecht. Maar wat betekent dat nu precies?

En wat betekent dat concreet?

Bij Elke kan je vanaf nu al je vertrouwelijke zaken kwijt.
Voel je je niet comfortabel genoeg om in gesprek te gaan met je leidinggevende, maar je hebt wel nood aan een gesprek?
Dan kan onze vertrouwenspersoon je verder helpen.

Hoe dat dat praktisch in zijn werk gaat?

Eenvoudig, want we proberen alle drempels weg te werken.
Je stuurt een e-mail aan vertrouwenspersoon@netwerkbelgium.com om een vertrouwelijke afspraak te regelen.
Deze mailbox is volledig afgeschermd en alleen Elke heeft daar toegang toe.

Tijdens het vertrouwelijke gesprek gaan jullie samen na wat de situatie is, wat er al is geprobeerd om het op te lossen en wat eventueel volgende stappen zijn.
Elke kan dit als vertrouwenspersoon niet altijd instant oplossen, maar heeft wel hulplijnen en de mogelijkheid om hier goed in te assisteren.

Elke garandeert geheimhouding en is intrinsiek gemotiveerd om alle problemen mee op te lossen.

Netwerk NV

BE 0860.110.183
TEL +32 3 237 25 37

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Vacatures in België >>

NETWERK TECHNICAL STAFFING BV

NL 852.713.770 B01
TEL +32 483 47 75 83

Wilgenbos 14 - 20
3311 JX Dordrecht

KvK nummer: 57738025

Vacatures in Nederland >>

over netwerk

We zijn steeds op zoek naar de mens in de klant, de sollicitant en de collega. Dit trekt mensen aan met ambitie. Onze professionals zijn nieuwsgierig, trots, behulpzaam en ook een beetje zelfkritisch, vooruitdenkend, vriendelijk, klantgericht en fatsoenlijk.

Altijd meteen op de hoogte?
Schrijf je in op de nieuwsbrief!