Intuo: anoniem en schaalbaar talentmanagement

Om 200 talenten te beheren volstaat het niet om af en toe eens binnen te springen. Het is belangrijk om vinger aan de pols te houden, maar hoe doe je dat op een gestructureerde manier? Waarbij iedereen de kans krijgt om vrijuit te spreken? Wel, wij hebben daar iets geweldigs voor gevonden!

In januari 2021 startten we met de uitrol van INTUO. Ondertussen zijn we een jaar verder en werden 2 van de drie functies uitgerold. INTUO ondersteunt ons namelijk op 3 vlakken. Enerzijds dient deze barometer om anoniem de emoties en gevoelens te meten op verschillende punten. Op die manier wordt het beleid van feedback voorzien en kan er snel worden teruggekoppeld. Anderzijds worden alle evaluatie- en functioneringsgesprekken en afspraken in het persoonlijke dossier genoteerd. Zo wordt jouw dossier makkelijker overdraagbaar en is het te allen tijde up-to-date. Ten slotte is een goed persoonlijk dossier de sleutel tot succes. Want vanaf de tweede helft van 2022 zal er een talent manager worden aangesteld om jouw loopbaan mee vorm te geven. 

Schaalbaar en anoniem

De maandelijkse engagement survey zorgt ervoor dat we op een geautomatiseerde manier de betrokkenheid van alle Netwerkers kunnen meten. Op die manier willen we alle medewerkers op regelmatige basis “horen” zodat we sneller op de bal kunnen spelen wanneer de barometer daalt. 

Deze schaalbaarheid mag echter de menselijkheid niet in de weg staan. We waken heel erg over dat menselijke contact. Tijdens de Covid-19 pandemie was dit onze enige houvast om vinger aan de pols te houden. We zijn dan ook erg blij dat we deze barometer nu kunnen uitbreiden met échte gesprekken. 

INTUO is een anoniem platform: alle vragen worden anoniem opgeslagen en beantwoord, maar de globale cijfers en antwoorden zijn de start van een gericht gesprek. En die gesprekken zijn het hart van onze organisatie. Naast de maandelijkse bevraging, worden sinds vorig jaar ook evaluatie- en functioneringsgesprekken hierin vastgelegd. Op die manier garanderen we individuele continuïteit van elke medewerker. Met de huidige ambities is schaalbaarheid, efficiëntie en focus belangrijker dan ooit. 

Gevoelsbarometer

De gevoelsbarometer die INTUO is, is een tool die het beleid ondersteunt en bijstuurt. Gaan we in de goede richting? Slaan we ergens de bal mis? Mensen kunnen nooit door tools vervangen worden, maar tools helpen wel om meer mensen kwalitatief te ondersteunen. 

Alle feedback die we via deze tool krijgen, wordt minutieus verwerkt. Het is dan ook de bedoeling dat de accountmanager meer en meer een bemiddelende rol bij de klant kan vervullen om zo de belangen van de Netwerkers optimaal te behartigen. 

Talent manager

De komende maanden creëren we daarnaast ook de rol van talent manager. Deze talent manager zal de accountmanagers ondersteunen en zorgen voor de opvolging van ieders individuele loopbaan. Die individuele aandacht is voor ons als Netwerk altijd enorm belangrijk geweest en we willen dat de komende jaren nog harder uitspelen. 

Netwerk NV

BE 0860.110.183
TEL +32 3 237 25 37

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Vacatures in België >>

NETWERK TECHNICAL STAFFING BV

NL 852.713.770 B01
TEL +32 483 47 75 83

Wilgenbos 14 - 20
3311 JX Dordrecht

KvK nummer: 57738025

Vacatures in Nederland >>

over netwerk

We zijn steeds op zoek naar de mens in de klant, de sollicitant en de collega. Dit trekt mensen aan met ambitie. Onze professionals zijn nieuwsgierig, trots, behulpzaam en ook een beetje zelfkritisch, vooruitdenkend, vriendelijk, klantgericht en fatsoenlijk.

Altijd meteen op de hoogte?
Schrijf je in op de nieuwsbrief!