Safety Street Total
Veiligheid op nummer 1! Daarom maakt Total veiligheid tastbaar en interactief. Onze medewerker, Frank Bubbe, werkte mee aan een aantal opstellingen die enkele levensechte én levensgevaarlijke situaties uitbeelden.
Veiligheid op nummer 1! Daarom maakt Total veiligheid tastbaar en interactief. Onze medewerker, Frank Bubbe, werkte mee aan een aantal opstellingen die enkele levensechte én levensgevaarlijke situaties uitbeelden.
Stel je voor dat veiligheid zou afhangen van de stemming, kleur van pet of de stand van de maan?
Wat zou de impact zijn op onze maatschappij, op onze werven en op onze mensen?
Op jou?
Het aantal arbeidsongevallen zou de pan uitswingen, goede werkkrachten zouden uitvallen door vermijdbare situaties en niemand zou nog met Netwerk willen samenwerken.
Woeps.
Gelukkig is veiligheid superstrikt geregeld.
Veiligheid is voor Netwerk dan ook één van de topprioriteiten. Intussen behaalden we het VCA** certificaat wat zoveel betekent dat een samenwerking met Netwerk en al zijn projectmedewerkers als een veilige samenwerking kan beschouwd worden.
Iedereen wil ongevallen vermijden, niemand wil dat er iets gebeurt met een collega. En toch wordt veiligheid te vaak nog als vanzelfsprekend gezien. En noodzakelijk kwaad. Wanneer we kijken naar het gedrag van mensen in de sector, zien we vaak iets anders: onveilige situaties, arbeidsongevallen die gelukkig voorkomen kunnen worden,… Dankzij goede veiligheidsmensen blijft het allemaal binnen de perken.
Eén van die veiligheidsmensen is onze man, Frank Bubbe.
Frank werkt bij Total als veiligheidscoördinator. Niet alleen natuurlijk. Nee, Frank maakt deel uit van het turnaround team bij Total. Een van zijn ex-collega’s, de veelgeprezen Peter Buelens, had een idee. Na wat brainstormen werd het idee een project en samen werkten Peter en Frank dat idee uit, onder supervisie van Bart Bevers.
De Safety Street was geboren.
Iedereen die een industriële site betreedt om werken uit te voeren, moet verplicht op de hoogte worden gebracht van de geldende veiligheidsmaatregelen. Vaak gebeurt dat door middel van een veiligheidsfilm, gecombineerd met een VCA attest.
Om het belang van veiligheid tastbaar en interactief te maken, worden er op een oppervlakte van 10 bij 15 meter een aantal opstellingen gemaakt die verschillende situaties uitbeelden. Naast de 12 gouden regels, worden ook foutieve en dus gevaarlijke situaties getoond. Een begeleide tour langs de verschillende levensechte scènes geeft heel wat ruimte voor duiding, maar ook voor discussie en interactiviteit. Veiligheid is geen statisch gegeven en evolueert elke dag.
Hierbij wordt telkens gekeken naar wat wel en niet mag.