Netwerker Marijke is naast haar professionele carrière erg bezig met de maatschappij. Zo was ze ook sinds het begin van de hele crisis situatie nauw betrokken bij een pracht van een initiatief van Rotary Club Mol en een heleboel vrijwillige naaisters. Rotary Club Mol zocht en vond heel wat vrijwilligers die van thuis uit corona-proof beschermschorten zouden naaien voor het ziekenhuisnetwerk Kempen.
Met meer dan 60 naaisters zijn ze sinds eind maart aan de slag, waaronder ook Liliane, 75 jaar en bewoonster van een assistentiewoning in Retie.

Het coronavirus legt het hele sociale leven stil, maar dat geldt niet voor Rotary Club Mol. Voorzitter Piet Oeyen – van het gelijknamige Fja Oeyen – startte in samenwerking met de kledingzaken Tisser en Checkpoint uit Mol een lovenswaardig initiatief. Wat begon met het maken van goedgekeurde chirurgische mondmaskers (al duizenden geleverd aan de ziekenhuizen), breidde in nauw overleg met het Ziekenhuis Netwerk Kempen uit naar het ontwerpen en maken van beschermschorten.

Het ziekenhuis koopt de juiste stof aan en laat die op maat knippen bij beschermde werkplaatsen in de buurt. De leden van Rotary Club Mol lanceerden de oproep naar vrijwillige naaisters. Meer dan 60 dames verspreid over de Kempen boden zich aan, waaronder ook Liliane: “Ik vernam via via dat er gezocht werd naar naaisters. Ik werkte vroeger in de confectie en heb hier nog een goede naaimachine. Daarom nam ik contact met Marijke die dit alles coördineert. Ze legde uit dat we pakketjes konden krijgen met de geknipte stof, velcro en elastiekjes. Ik vroeg meteen een aantal pakketjes en zette me achter mijn naaimachine.” Marijke vult aan: “Liliane naait aan een hels tempo. Haar man stond erbij met de chronometer: 15 min per schort! Het vorige record van een naaister stond op 22 min.

Marijke coördineerde namens Rotary Club Mol deze actie samen met een aantal andere mensen. Zoals Piet Oeyen de mondmaskers coördineerde met Nikki van Tisser, werkte Marijke nauw samen met Nikki van Tisser en Annelies, freelance aankoopster van ziekenhuisnetwerk Kempen.

Het gaat echter niet om het breken van snelheidsrecords: iedere bijdrage wordt heel hard geapprecieerd door de ziekenhuizen.” De directies van de ziekenhuizen stuurden al dankberichten via mail en social media. Het fijne is dat vele naaisters zelf een lieve boodschap noteren op de verpakking. “Ik heb via deze weg al zovele enthousiaste, lieve mensen leren kennen,” mijmert Marijke. Liliane: “We zijn zo machteloos tegenover dat virus. Als we iets kunnen bijdragen voor die mensen die zich zo hard inzetten voor onze gezondheid, dan doen we dat graag.”

Omdat dit model goed blijkt te werken, verspreidde Rotary Club Mol een bericht in social media en naar andere Rotary Clubs dat ze hun kennis willen delen. Marijke: “Met succes. Ondertussen zijn er groepen in Mechelen en ook de stad Brugge mee aan de slag. Er zijn nog andere steden en ziekenhuizen die het concept aan het onderzoeken zijn. We huiveren bij het idee dat mensen zonder bescherming aan de slag moeten. Als we op deze manier kunnen bijdragen, graag.”

Netwerk NV

BE 0860.110.183
TEL +32 3 237 25 37

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Vacatures in België >>

NETWERK TECHNICAL STAFFING BV

NL 852.713.770 B01
TEL +32 483 47 75 83

Wilgenbos 14 - 20
3311 JX Dordrecht

KvK nummer: 57738025

Vacatures in Nederland >>

over netwerk

We zijn steeds op zoek naar de mens in de klant, de sollicitant en de collega. Dit trekt mensen aan met ambitie. Onze professionals zijn nieuwsgierig, trots, behulpzaam en ook een beetje zelfkritisch, vooruitdenkend, vriendelijk, klantgericht en fatsoenlijk.

Altijd meteen op de hoogte?
Schrijf je in op de nieuwsbrief!