ArcelorMittal in de kijker

Eén van onze grootste klanten in het Gentse is ArcelorMittal Belgium. Als grote staalproducent, behappen ze het hele productieproces

Van grondstoffenverwerking tot afwerking, alle afdelingen zijn present op de site in Gent. En op bijna elke afdeling zit wel een Netwerker. Zij vertellen kort hoe hun dagen verlopen.

 

 

Grondstoffenbehandeling –> Wim en Stephanie

Als mechanisch werkvoorbereider op de grondstoffenbehandeling is Wim vooral bezig met de transportbanden en de trommels. Hij zorgt ervoor dat de juiste onderdelen besteld worden, maar denkt ook mee na. Of beter: denkt mee voor. Door meer voor te denken helpt hij om de risico’s van de site te verlagen.

Stephanie werkt zowel voor de mechanische, de elektrische als de productieafdeling. Op die manier is ze als technisch administratief bediende van alles op de hoogte. Ze gaf haar afdeling een unieke toets: zichzelf. Zij is de organisatorische katalysator die de afdeling draaiende houdt.
Ze bracht wat muziek binnen, reorganiseerde de infrastructuur en intussen is ze een meerwaarde voor elke afdeling waar ze mee samenwerkt. Uitdagend, maar supertof!
Wat haar drijvende houdt? De waardering die ze langs alle kanten krijgt.

 

 

Cokesfabriek –> Frédéric

Frédéric vormt samen met een collega het “elektrisch technisch bureau”. Iedereen die zaken opmerkt kan dat melden via SAP en dan worden daar al dan niet projecten van gemaakt; Zo kreeg Frédéric onlangs de kans om zijn eerste project af te ronden. Een automatisatie van manuele handelingen mét oog op de toekomst. Eén van de zaken die hij zo tof vindt aan zijn job is het groots mogen denken. Een oplossing moet niet alleen vandaag en voor de huidige capaciteit werken, maar ook klaar zijn voor de veranderende wereld. Heerlijk!

 

 

Sinterfabrieken & hoogovens –> Patrick

Patrick ondersteunt de dagelijkse operaties van de hoogovens en sinterfabrieken door de juiste data in SAP te beheren en van daaruit zowel retrospectieve als toekomstprojecties te maken.

Praktisch komt dat neer op het bijhouden, plannen en beheren van het onderhoud en eventuele storingen, de inbeslagname van installaties en de herbevoorrading van de magazijnen. Allemaal in SAP.

Omdat dit een hyper specifieke job is, zijn hier geen schoolse opleidingen voor. Patrick levert met zijn 11 jaren expertise elke dag opnieuw meerwaarde!

 

 

Koudwalserij –> Philippe en Jan

Philippe maakt deel uit van het VEI-SAP team (Veilig in beslag nemen van (gedeelten van) installaties bij onderhoudswerkzaamheden of depannages). Hij creëert in SAP schakelpunten: dit kunnen elektrische schakelaars, hydraulische of pneumatische afsluiters of mechanische vergrendelingen enz.… zijn. Van deze schakelpunten worden QR-codes gecreëerd die in de installaties bevestigd worden aan de schakelpunten.

De vroeger gebruikte in beslagname steekkaarten worden in SAP omgezet in schakellijsten met de nodige instructies en schakelpunten. Deze schakellijsten worden verder gebruikt bij in beslagname en vrijgave van (gedeelten van) installaties.

Zo zorgt Philippe ervoor dat (gedeelten van) installaties veilig kunnen worden uitgeschakeld en later weer worden ingeschakeld bij vrijgave.

 

 

Dompelverzinklijnen –> Nancy

Nancy startte 11 jaar geleden voor een tijdelijk contract van een jaar. Ze werkt vandaag nog steeds voor ArcelorMittal. Het grootste gedeelte van deze periode werkte ze op de koudwalserij. Haar gevarieerde takenpakket bestond daar uit het opvragen en nakijken van uren van aannemers, bestellingen opmaken en opvolgen, werkvuurvergunningen uitgeven,…

In al die jaren heeft ze zichzelf omgeschoold van werfsecretaresse naar junior werkvoorbereider. Nu is ze vooral bezig met het opstarten en inrichten van een nieuw magazijn, projecten budgettair opvolgen en het aanmaken en opvolgen van bestellingen. Allemaal in SAP.

Dankzij haar positieve ingesteldheid en een geweldig team, laat ze met heel veel gemak eventuele zorgen aan de poort ‘s morgens!

 

 

Algemene diensten, infrastructuur –> Belinda

Belinda staat op haar afdeling helemaal alleen als vrouw. Zij is de draaischijf van de afdeling, een écht manusje-van-alles om het inspectie- en projectteam te ondersteunen.

Belinda zorgt ervoor dat iedereen kan werken. Dat er voldoende kantoor- en werfmateriaal is en dat de catering in orde is. Daarnaast verzorgt ze ook de administratieve kant van werkformulieren, werkbonnen en facturen van aannemers.

In haar natuurlijke positiviteit is zij de juiste vrouw op de juiste plaats. Ze zorgt niet alleen dat iedereen zijn werk kan doen, maar ook dat iedereen gelukkig is. Dankzij haar blijft de sfeer tiptop, heeft iedereen een luisterend oor en zijn er geregeld afterwork drinks.

De appreciatie van het hele team maakt dat ze zich graag flexibel opstelt en heel veel energie uit haar job haalt.

 

 

Administratie verzekeringen –> Tineke

Tineke verzorgt de interne verzekeringen van ArcelorMittal Gent. Wanneer er zich ergens een incident voordoet, maakt de bewaking een verslag op. Aan de hand van dat verslag worden dan de verschillende verzekeringen met elkaar in contact gebracht en zo kan ArcelorMittal Gent de schade verhalen op de tegenpartij.

Tineke houdt ervan om alles uit te zoeken en kan zich dan ook goed vastbijten in de dossiers die ze dagelijks op haar bord krijgt. Dankzij haar administratieve skills levert ze elke dag opnieuw meerwaarde!

Dienst opleidingen –> Bianca

Bianca startte begin september op de dienst opleidingen van ArcelorMittal Gent. Op dit moment is ze dus vooral zelf nog in opleiding om anderen te faciliteren bij hun opleidingen wanneer haar opleiding is afgelopen 😊

Als teamspeler en sociaal persoon is Bianca erg gedreven om nieuwe dingen te leren. Als een vis in het water dus!

Netwerk NV

BE 0860.110.183
TEL +32 3 237 25 37

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Vacatures in België >>

NETWERK TECHNICAL STAFFING BV

NL 852.713.770 B01
TEL +32 483 47 75 83

Wilgenbos 14 - 20
3311 JX Dordrecht

KvK nummer: 57738025

Vacatures in Nederland >>

over netwerk

We zijn steeds op zoek naar de mens in de klant, de sollicitant en de collega. Dit trekt mensen aan met ambitie. Onze professionals zijn nieuwsgierig, trots, behulpzaam en ook een beetje zelfkritisch, vooruitdenkend, vriendelijk, klantgericht en fatsoenlijk.

Altijd meteen op de hoogte?
Schrijf je in op de nieuwsbrief!