Internationale vrouwendag  kwam tot stand door de eerste staking van vrouwen in de textiel- en kledingindustrie. Dit vond plaats op 8 maart 1908 in New York. De vrouwen kwamen op voor een werkdag van 8 uur, betere arbeidsomstandigheden en kiesrecht. 

Wist je dat vrouwen meer hebben bereikt dan je denkt? Malala Yousafzai startte een programma voor kinderen, zodat ze naar school konden gaan. First Lady Michelle Obama startte een campagne om kinderen te helpen met gezonder te eten, makkelijk toegang tot betaalbaar eten en meer sportoefeningen. Staycey Abrams vocht voor de stemrecht van mensen in Georgia. 

 

Percentages vrouwen in economische sector
Netwerk is primair actief in de sector chemie, Oil & Gas en energie. Het is dus een traditioneel zo gegroeide mannenwereld. Hierover meer in vrouwen bij Netwerk.

Je hebt vast wel eens gehoord van vrouwelijke en mannelijke sectoren. Cijfers van 2019 uit  statistiekvlaanderen.be  tonen aan dat er steeds meer en meer vrouwen aanwezig zijn in de zogezegde mannelijke sectoren. In de sector Industrie waren er 24,5% vrouwen tewerkgesteld. Bij de wetenschappelijke en technische activiteiten is het percentage hier 45,6%. Net zoals bij Netwerk is de aanwezigheid van vrouwen in deze sectoren steeds aan het groeien.

Vrouwen bij Netwerk
Netwerk is vooral aanwezig in een traditioneel zo gegroeide mannenwereld.
Als vrouw wordt je bij Netwerk even respectvol behandeld als eender welke man, ongeacht welke functie/rang. Netwerk heeft als belangrijkste waarden: warm, menselijk en fatsoenlijk. Zo worden de vrouwen op de werkvloer dan ook steeds behandeld. Netwerk wil dat niemand zich minderwaardig voelt. 

Er zijn nog altijd bepaalde bedrijven waar vrouwen worden benadeeld. Hoe ervaar jij dit als vrouw op de werkvloer? Voel je vrij om je ervaring te delen op onze Instagram pagina!

Netwerkgroup

Marijke Beel

Testimonial Marijke Beel
We vroegen aan Marijke hoe zij het werken als freelancer voor Netwerk ervaart. Dit is wat ze ons heeft kunnen vertellen: ” Als freelancer binnen Netwerk vertegenwoordig ik de bouwheer als projectleider van een groot bouwproject in de nucleaire sector, nl. Tabloo in Dessel. Dit is niet de eerste grotere werf die ik begeleid. Mij valt het niet zo vaak op, maar anderen maken me er wel eens op attent dat ik als enige vrouw rond de tafel zit met allemaal mannen. Gelukkig kan dit de dag van vandaag.  Ik maak er een erezaak van om de dossiers te kennen en efficiënt de werf tot een goed einde te brengen, waarbij eerlijkheid en goede afspraken belangrijk zijn. Mijn ervaring als coach zorgt ervoor dat voor mij het menselijke op de werf altijd belangrijk blijft, ook al werken we in de harde wereld van planning en budgetten. Alleen door als team van mensen samen te werken kom je er! ”

 

Neem een kijkje op onze Instagram pagina voor meer content!

Netwerkgroup

Netwerk NV

BE 0860.110.183
TEL +32 3 237 25 37

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Vacatures in België >>

NETWERK TECHNICAL STAFFING BV

NL 852.713.770 B01
TEL +32 483 47 75 83

Wilgenbos 14 - 20
3311 JX Dordrecht

KvK nummer: 57738025

Vacatures in Nederland >>

over netwerk

We zijn steeds op zoek naar de mens in de klant, de sollicitant en de collega. Dit trekt mensen aan met ambitie. Onze professionals zijn nieuwsgierig, trots, behulpzaam en ook een beetje zelfkritisch, vooruitdenkend, vriendelijk, klantgericht en fatsoenlijk.

Altijd meteen op de hoogte?
Schrijf je in op de nieuwsbrief!