“Vertel eens, Wat is het verschil tussen uitzendarbeid en project sourcing?”

Project sourcing wordt vaak verward met detachering of interimarbeid. Netwerk is echter een pur sang project sourcing kantoor. Wij gaan altijd voor duidelijk afgelijnde projecten, met een duidelijk omschreven werk.
Maar wat is dat precies? Voor wie is project sourcing of projectwerk een goede zaak? We geven kort wat tekst en uitleg.

Wat betekent dat dan concreet, project sourcing pur sang?

Project sourcing volgens de definitie van sector-organisatie Federgon:

“Projectsourcing geeft bedrijven de mogelijkheid om projecten door externe specialisten te laten uitvoeren.”

Netwerk opereert binnen projecten van zijn klanten.
Onze klanten (en dus ook onze projecten), die zitten verspreid, zowel geografisch als sectorieel. Wij zorgen er voor dat elk project door de juiste specialisten kan worden uitgevoerd.

De projecten zijn steeds wel omschreven, wat inhoudt dat je duidelijk weet waar je aan begint. Begin, einde, jobomschrijving.
Uiteraard kan dit in de loop van het project veranderen, maar zodra wij het weten, weet jij het ook. En vice versa. Open en eerlijke communicatie is naast transparantie een erg belangrijke waarde in al onze samenwerkingen.

Ook de andere waarden van Netwerk (en al onze mensen) zijn belangrijk in de omgang. We streven dan ook altijd naar fatsoen, professionaliteit, warm & menselijk en flexibiliteit. Alleen zo kunnen we garanderen dat onze werking verloopt zoals we dat graag hebben.

 

Maar wat is dan detachering of interim arbeid?

Detachering per definitie van de overheid: “Een werknemer wordt gedetacheerd wanneer hij door de werkgever naar het buitenland wordt gestuurd om er voor een bepaalde tijd te werken.” (bron: belgium.be)

Aangezien Netwerk altijd als jouw werkgever fungeert en je in belgië zal werken (uitzonderingen nagelaten), mogen we dus niet over technische detachering spreken. Jammer genoeg wordt de term detachering vaak verkeerdelijk gebruikt, met alle misverstanden vandien.

Interim arbeid of uitzendarbeid is een andere vorm van arbeidsovereenkomst. Hierbij wordt een werknemer in dienst genomen door een uitzendbureau met de bedoeling om te worden uitgeleend aan een gebruikende onderneming en daar tijdelijke arbeid te verrichten. Vaak gaat dit over weekcontracten, die weliswaar over een langere tijd kunnen worden herhaald.

In project sourcing wordt er steeds een contract gemaakt voor het hele project, wat meestal meerdere maanden en soms zelfs jaren overspant. Een project sourcing contract is dus minder vrijblijvend dan een interimcontract.

Wil je weten of project sourcing iets is voor jou?
Kom dan eens op de koffie en babbel met één van onze account managers.
Zij kunnen jet het verschil tussen project sourcing, detachering en uitzendarbeid perfect uitleggen!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Nieuw kwaliteitslabel ‘projectsourcing’ voor eerlijkere concurrentie en een betere bescherming van werknemers en werkgevers

Sinds mei 2019 is Netwerk gecertificeerd projectsourcing kantoor.
We dragen dan ook met trots het Federgon / Agoria kwaliteitslabel.

“Het kwaliteitslabel zorgt er eveneens voor dat projectsourcing niet kan verglijden in verboden terbeschikkingstelling en dat de regels in het kader van instructierecht weldegelijk worden gerespecteerd. Zo kunnen bedrijven die een beroep doen op projectsourcing er ook van uitgaan dat ze samenwerken met een betrouwbare dienstverlener, zonder risico op sancties.”

Bron: federgon.be

Netwerk NV

BE 0860.110.183
TEL +32 3 237 25 37

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Vacatures in België >>

NETWERK TECHNICAL STAFFING BV

NL 852.713.770 B01
TEL +32 483 47 75 83

Wilgenbos 14 - 20
3311 JX Dordrecht

KvK nummer: 57738025

Vacatures in Nederland >>

over netwerk

We zijn steeds op zoek naar de mens in de klant, de sollicitant en de collega. Dit trekt mensen aan met ambitie. Onze professionals zijn nieuwsgierig, trots, behulpzaam en ook een beetje zelfkritisch, vooruitdenkend, vriendelijk, klantgericht en fatsoenlijk.

Altijd meteen op de hoogte?
Schrijf je in op de nieuwsbrief!