Wat heeft de grootste invloed in verband met weerstand in een leidingsysteem?

Buizen, koppelstukken en flenzen! Een wereld vol geheimen en verrassingen als je daar niet dagelijks mee te maken hebt.Wat heeft in verhouding de grootste invloed in verband met weerstand in een leidingsysteem?

De snelheid van het medium in de buis heeft in verhouding de grootste invloed in verband met weerstand in een leidingsysteem. 

Pijpleidingen en buizen, je vindt ze overal. Thuis of op het werk, ze zijn onmisbaar in het dagelijks leven. Ze zorgen voor het transport van producten en zijn cruciaal voor een bedrijf. Bij de installatie van een pijpleidingsysteem, moet je denken aan verschillende factoren:

  • verschillende soorten materiaal
  • druk
  • temperatuur

Onder invloed van omgevingsfactoren kan de weerstand van bepaalde materialen veranderen. Enkele voorbeelden zijn:

  • temperatuur
  • druk 
  • luchtvochtigheid
  • licht
  • spanning 

De snelheid van het medium in de buis heeft in verhouding de grootste invloed in verband met weerstand in een leidingsysteem. Weerstand is het omgekeerde van geleidingsvermogen. Materialen waarin, bijvoorbeeld elektrische ladingen, zich kunnen verplaatsen, hebben een zeker geleidingsvermogen en daarmee een zekere weerstand. Hoe sneller het medium zich verplaatst in een leiding, hoe kleiner de weerstand. 

Dit was een vraag uit de opleiding piping. Zijn pijpleidingen voor jou vooral een wereld vol verrassingen en geheimen? Wil je hier meer over weten? Denk dan eens aan een opleiding. Introductie in de industriële pijpleidingsystemen, bijvoorbeeld. Neem hier een kijkje.


Opleiding Piping

Volg ons gerust op social media om op de hoogte te blijven van al het nieuws binnen en rond Netwerk.

Facebook                   LinkedIn                       Instagram

Netwerk NV

BE 0860.110.183
TEL +32 3 237 25 37

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Vacatures in België >>

NETWERK TECHNICAL STAFFING BV

NL 852.713.770 B01
TEL +32 483 47 75 83

Wilgenbos 14 - 20
3311 JX Dordrecht

KvK nummer: 57738025

Vacatures in Nederland >>

over netwerk

We zijn steeds op zoek naar de mens in de klant, de sollicitant en de collega. Dit trekt mensen aan met ambitie. Onze professionals zijn nieuwsgierig, trots, behulpzaam en ook een beetje zelfkritisch, vooruitdenkend, vriendelijk, klantgericht en fatsoenlijk.

Altijd meteen op de hoogte?
Schrijf je in op de nieuwsbrief!