Waar wordt er nog radioactief afval opgehaald buiten de kerncentrales? 

Als we het woord radioactief afval horen denken we meteen aan een kerncentrale. Maar wist je dat er op andere plaatsen ook radioactief afval wordt opgehaald? Op welke plaatsen worden er nog radioactief afval opgehaald door het FANC?

Het Federal Agency for Nuclear Control haalt radioactief afval op van allerlei plaatsen. Denk aan een ziekenhuis, apotheek, containerpark en op zolder of in de kelder. Ook op deze plaatsen is er radioactief afval aanwezig. Radioactief afval bevat stoffen die ioniserende straling uitzenden. Deze straling is bijzonder energierijk. De straling kan levende weefsels beschadigen en is ze gevaarlijk voor mens en milieu. Ziekenhuizen bijvoorbeeld, gebruiken dagelijks radioactieve stralingen om zieken op te sporen en te behandelen. 

Bedankt Eva voor deze interessante vraag! Interesse in alles wat met gezondheid te maken heeft? Neem hier een kijkje naar.

 


Life Sciences

 

Benieuwd naar meer? Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van al het nieuws

 

Facebook            Instagram                LinkedIn

Netwerk NV

BE 0860.110.183
TEL +32 3 237 25 37

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Vacatures in België >>

NETWERK TECHNICAL STAFFING BV

NL 852.713.770 B01
TEL +32 483 47 75 83

Wilgenbos 14 - 20
3311 JX Dordrecht

KvK nummer: 57738025

Vacatures in Nederland >>

over netwerk

We zijn steeds op zoek naar de mens in de klant, de sollicitant en de collega. Dit trekt mensen aan met ambitie. Onze professionals zijn nieuwsgierig, trots, behulpzaam en ook een beetje zelfkritisch, vooruitdenkend, vriendelijk, klantgericht en fatsoenlijk.

Altijd meteen op de hoogte?
Schrijf je in op de nieuwsbrief!