Tot welk grondgebied behoort het NBN? 

Normen en waarden, twee begrippen die altijd samen worden vermeld. Je denkt vast meteen aan normen vanuit persoonlijk perspectief. Die heb je ook, maar er zijn ook normen die ontwikkeld en verkocht worden door het Bureau voor Normalisatie voor bedrijven. Tot welk grondgebied behoort het NBN?

Wel, het antwoord hierop is België. Het NBN is verantwoordelijk voor het ontwikkelen en verkopen van normen in België. Het NBN organiseert ook opleidingen voor het gebruik van managementnormen. Wat zijn normen zeg je? Normen leggen afspraken over goed vakmanschap vast rond producten, diensten of processen. Er zijn 4 soorten normen: product-, diensten-, proces- en managementnormen. Normen zijn ook auteursrechtelijk beschermd!

Normen bieden antwoorden op de vraag: ‘wat is de beste manier om dit te doen?‘ Dit gaat dan over bijvoorbeeld:

  • maten en gewichten
  • circulaire economie
  • kennismanagement
  • veilig speelgoed
  • medische verpakkingen


De ISO certificering is een internationaal erkende kwaliteitsnorm. ISO 9001 is een internationaal erkende norm die alle expertise en knowhow rond kwaliteitsmanagement van de laatste decennia in één document bundelt. De ISO-norm is intussen uitgegroeid tot een ware maatstaf voor transparantie, betrouwbaarheid en kwaliteit binnen elke organisatie. ISO 9000 is in bijna alle sectoren een bekend begrip. Meer informatie hierover vind je op: nbn.be

Dit was een vraag van de opleiding piping. Meer over de opleiding weten? Neem hier een kijkje. 

Volg ons gerust op social media om op de hoogte te blijven van al het nieuws binnen en rond Netwerk.

Facebook                   LinkedIn                       Instagram

Netwerk NV

BE 0860.110.183
TEL +32 3 237 25 37

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Vacatures in België >>

NETWERK TECHNICAL STAFFING BV

NL 852.713.770 B01
TEL +32 483 47 75 83

Wilgenbos 14 - 20
3311 JX Dordrecht

KvK nummer: 57738025

Vacatures in Nederland >>

over netwerk

We zijn steeds op zoek naar de mens in de klant, de sollicitant en de collega. Dit trekt mensen aan met ambitie. Onze professionals zijn nieuwsgierig, trots, behulpzaam en ook een beetje zelfkritisch, vooruitdenkend, vriendelijk, klantgericht en fatsoenlijk.

Altijd meteen op de hoogte?
Schrijf je in op de nieuwsbrief!