Hoe ontstaat waterslag? 

Water, iets dat we niet kunnen missen in ons dagelijks leven. Waterdruk en waterslag zijn een van de termen die we soms horen. Wat is dit nu precies en hoe ontstaat waterslag? 

Water vinden we overal. Op sommige plaatsen is zelfs kraantjeswater drinkbaar. Drink jij weleens uit de kraan? Wat nu als er opeens geen water uit de kraan komt? Het kan zijn dat ze werken aan de waterleidingen in jouw straat en je daardoor voorlopig geen stromend water hebt. Maar wat kan nog een oorzaak zijn? Wel, al eens gedacht aan waterslag? Waterslag ontstaat wanneer de stroming in een gesloten leiding plotseling tot stilstand wordt gebracht. Dit kan bijvoorbeeld komen door het abrupt sluiten van een kraan of het stoppen van een pop. 

Deze vraag kwam uit de opleiding piping. Wil je meer weten hierover? Kijk hier naar: https://netwerkgroup.com/over-netwerk/diensten/technische-opleidingen/industriele-pijpleidingsystemen/

 

Opleiding piping

Benieuwd naar meer? Volg ons op social media om op de hoogte te blijven van al het nieuws

 

Facebook            Instagram                LinkedIn

Netwerk NV

BE 0860.110.183
TEL +32 3 237 25 37

Desguinlei 22
2018 Antwerpen

Vacatures in België >>

NETWERK TECHNICAL STAFFING BV

NL 852.713.770 B01
TEL +32 483 47 75 83

Wilgenbos 14 - 20
3311 JX Dordrecht

KvK nummer: 57738025

Vacatures in Nederland >>

over netwerk

We zijn steeds op zoek naar de mens in de klant, de sollicitant en de collega. Dit trekt mensen aan met ambitie. Onze professionals zijn nieuwsgierig, trots, behulpzaam en ook een beetje zelfkritisch, vooruitdenkend, vriendelijk, klantgericht en fatsoenlijk.

Altijd meteen op de hoogte?
Schrijf je in op de nieuwsbrief!